Yrittäjä koukuttaa sosiaalisella myynnillä

”Sulla on siinä kiva busineksen alku. Pistät firman pystyyn, teet nettisivut ja alat soittelemaan ”pokaa” läpi!” Suurin piirtein näillä sanoin ja ainakin näin raflaafasti itselleni kuvailtiin myyntiä yrittäjyyden alkutaipaleilla. Ajat ovat muuttuneet. Poka nimittäin googlailee pitkin päivää ja jättää vastaamatta outoihin numeroihin. Sille on myyty puhelimessa kalsareita vasten tahtoa ja siitä syntyi negatiivinen aivojälki.

Sosiaalinen myynti on tullut jäädäkseen. Se tarjoaa ratkaisun nettiseikkailijoita etsivälle yrittäjälle. Sosiaalinen media ja digimaailma ylipäänsä ovat muokanneet rajusti paitsi liiketoiminnan menestysedellytyksiä niin myös asiakkaan ostamista. Puhelin on edelleen hyvä työkalu. Haaste on siinä, että et löydä kontaktoitavia. Ja jos löydät niin he ovat perehtyneet myymääsi ratkaisuun kilpailijasi sparraamana. Arvaa vain, pelaako kilpailijasi yrityksesi pussiin. Ei pelaa.

Sosiaalinen myynti on kaikkien juttu

Tilastoja sekä kuluttaja- että yritysasiakkaiden ostamisen digitalisoitumisesta löytyy paljon. Teoston materiaali varsinkin videoiden katsomisesta Youtubessa on oma suosikkini. Hieman mutkia oikoen voidaan sanoa, että 60% ostoprosessista on tehty ennen kontaktointia myyjään. Hei mieti: Ne (potentiaaliset pokat) googlettelee ja lukee juttuja startup:si liiketoiminnan kannalta oleellisista ilmiöistä ja sinä et ole mukana vaikuttamassa? Ne tekee johtopäätöksiä susta pelkästään muiden mielipiteiden perusteella. Ei hyvä!

Myynnin logiikka menee osin uusiksi sosiaalisen myynnin maailmassa. Perusidea on kuitenkin sama kuin ennen. Autetaan asiakasta löytämään paras ratkaisu eli myymäsi tuote tai palvelu. Poka on enenevissä määrin digipoka. Uutta on se, että sinun pitää olla heruttelemassa hyvää silloin, kun asiakkaalla on ongelma. Uutta on myös se, että sinun pitää useampaa kanavaa hyväksi käyttäen saada jutuistasi kiinnostunut jättämään jälki. Ennen annoit pokalle käyntikortin; nyt digipokan selaimeen on tarttunut eväste jos toinenkin.

Kun se digipoka siinä lämpenee, niin se oppii. Se kysyy entistä haastavampia juttuja. Sosiaalinen myynti on kaikkien juttu. Yrityksesi tai verkostosi asiantuntijat auttavat digipokaa siinä, missä et itse pysty. Pikkuhiljaa digipoka kuumenee. Se varaa ajan tai kysyy zätissä apua ja antaa puhelinumeron tai varaa vaikka ajan. Syntyy kauppa! Luottamus rakentui pikkuhiljaa hyvän sisällön avulla ja sait puhelinnumeron. Hieman perinteistä ja paljon uutta!

Sosiaalinen myynti lyhyesti:

Etsi ja löydä potentiaalinen asiakas(digipoka).

Treenaa häntä hyvällä sisällöllä ja luo luottamusta. ”Linkki kommenteissa” -toteamus vie ainakin sen 1-5 % potentiaalisista lukijoista, joita sillä Linkedin -näkyvyyden nimissä uskoit saavasi.

Aktivoi osallistumaan. Passiivisesta seuraajasta aktiiviseksi osallistujaksi vaikkapa somefiidiin.

Luo yhteystieto ja aktivoi kauppa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: