Sote -uudistus pistää strategian uusiksi

Sote-muutos on hämmentänyt julmetun pitkän ajan niin palveluiden käyttäjiä kuin myös tuottajia. Alan konsulttina koitin useamman vuoden selailla ja perehtyä huolella Stm:n raportteihin. Ne muuttuivat ja kumoutuivat sitä tahtia, että lopetin todella työlään lukuprojektin joskus 2014 vaiheilla. Nyt 2017 näyttää siltä, että syntyy valmista. Pienelle fysioterapiayritykselle muutama asia on varmaa:

  • Et saa enää asiakkaita korvamerkittynä jonkin rasterin täyttämiskyvyn perusteella.
  • Toimimalla kuluttajalähtöisesti ja hyvin saat kuluttajat suosittelemaan itseäsi. Ennen vaikutit (ehkä) lähettävään lääkäriin.
  • Pääset sparraamaan ja muotoilemaan myymääsi fysioterapiapalvelua aidosti kuluttajaa hyödyttäväksi. Et siis tuota rasteriyhteensopivaa palvelua vaan sellaista kuntoutusta, joka mielyttää asiakasta tunnetasolla.

Kyllä vain, asiakas päättää myös fysiopalveluiden tuottajansa tunteella. Vaikka kuinka haluaisimme uskoa tekniseen ja rationaaliseen päätöksentekoon, niin tunne lopulta ratkaisee, kuka saa asiakkaan. Onneksi meidän kaikkien tunteet ja se, mitkä tekijät niihin vaikuttavat, ovat yksilöllisiä. Kun teet huolella liiketoimintasuunnitelman, ja sen strategiaosion, voin luvata, että sen menestyksen yksi tekijä on markkinointi. Sillä vaikutetaan tunteisiin ja saadaan asiakas valitsemaan meidät. Kun sinä fysioterapiayrittäjä olet perillä kohderyhmäsi arvomaailmasta ja tarpeista, niin saat strategiasi toimimaan. Asiakas valitsee sinut. Tee siis hyvä gameplan ja usko minua, kun väitän, että markkinoinnin rooli korostuu meillä fyssareilla aivan uudella tavalla. Se ratkaisee, kuka voittaa. Itse hyödynnän säälimättömästi kotitoimistokoira Raunoa fysioterapia- ja personal trainer palveluiden markkinoissa. Hän toimii myös aktivisesti kuntoutustyössä:)

Hyppää rohkeasti someen ja ala mielipidevaikuttajaksi. Hae näkemyksillesi tieteellistä perustaa ja kommunikoi tunteita herättäen. Mallia voit ottaa vaikka fysioterapia- ja personal trainer -yrittäjä Johanna Varvikosta. Hän panostaa aktiivisesti digivaikuttamiseen ja on huipputason personal trainer Järvenpäässä. Suosittelen ehdottomasti perehtymään huolella sote-keskusteluun ja päätöksentekoon. Itse panostan Soininvaaran näkemysten seuraamiseen sekä tietysti sosiaali- ja terveysministeriön tiedotukseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: