Mistä aloittaa strategian teko?

ASIAKAS

Strategian teko ei ole vaikeaa. Jos aloitat sen teon perehtymällä huolella asiakkaan olemukseen, loppu syntyy loogisena jatkumona. Joten aloitetaan.

1. Perehdy, pohdi ja mieti. Katsele ja kuuntele asiakasta. Mikä häntä korpeaa jopa tuhannen auringon lailla? Mihin hän etsii ratkaisua, mutta kukaan ei sitä täysin ratkaise.

Mikä on siis se ongelma, johon asiakas etsii ratkaisua? Kirjoita se nyt ylös!

2. Missä olosuhteissa hän etsii ratkaisua? Tässä kohtaa piilee ratkaisun avain! Tämän kohdan ymmärtäjät ovat kiinni voittoreseptissä. Mieti vaikka illalla ilmenevää (pään/kropan/kummankin) oireilua. Millaisessa valaistuksessa ja missä asennossa etsit apua. Mikä on keskittymiskyvyn laita? Entäpä onko sinulla puoliso? Pitääkö hän loimotuksesta, joka mobiiliselailustasi seuraa? Katsotko videohelpperiä äänet päällä? Et katso ainakaan yöllä. Hyvänä esimerkkinä käy kuntosalin vaihto pilatesryhmään oulun seudulla. Palveluan tarjoajaa etsitään tietysti mobiilisti ja esimerkiksi Oulussa hakusanalla Pilates Oulu.

Kuvaile ja kirjoita ylös tilanne/olosuhteet, joissa ratkaisua haetaan!

JOTEN:

– Jutusta ja tarjoa vaikka olut muutamalle kohderyhmäsi edustajalle. Anna heidän kertoa avoimesti, mikä korpeaa ja mihin he haluavat lisää apuja.

– Seuraa kohderyhmääsi sivusta. Miten he soveltavat mahdollisesti oman tai kilpailijasi ratkaisua. Onko tilanteita, joissa he käyttävät sitä täysin poikkeuksellisella tavalla?

– Mitä sellaisia tilanteita asiakkaiden kulutuskäyttäytymisessä ilmenee, joihin kukaan ei tarjoa järkevää ratkaisua?

Mieti vaikka personal trainer -palveluita. Iso osa porukasta etsii pinkeää ja pirteää lihasjumalaa treenarikseen. Sitten on myös iso massa painonsa kanssa tasitelevia ihmisä, jotka etsivät parempaa elämää, ystäviä ja hyvää unta. Heillä on aavistus, että heidän tarpeisiinsa osuvia treenareita on. Kysymys kuuluu missä ja millaisin referenssein? Kuntosuutari on kepo esimerkki yrityksestä, joka on muotoillut koko digipresenssinsä, että myös sitä palvelevat kokonaisuudet asiakasta ymmärtäen. Ei pinkeilyä vaan hyvää fiilistä ja psykofyysistä lähestymistapaa heti ensi klikeistä lähtien.

STRATEGIA

Kerro nyt 3-5 kohtaa, joilla ratkaiset asiakkaan ongelman. Varmista, että ainakin 1-2 kohtaa liittyy digitaaliseen vaikuttamiseen ja eritoten mobiiliselailijoiden koukuttamiseen hyvällä, oikealla tavalla, oikeaan aikaan ja oikeissa kanavissa tuotettuun sisältöön. Kerro ne 3-5 kohtaa auki tarinallisuutta hyödyntäen niin, että sellainenkin työntekijäsi, jota ei tippaakaan strategiasi kiinnosta, innostuu ja ymmärtää oman roolinsa osana toteutusta.

Aikatauluta kohdat 3-5 ja roolita niiden toteutus. Seuraa toteutusta esimerkiksi kuukausittain ja palkitse onnistumisista. Älä unohda asiakasta. Pelimiehet/naiset osallistavat asiakkaan osaksi strategiatyötä!

LISÄÄ APUJA

1.Lataa lyhyen kaavan mukaan laadittava strategiatyökalu ja jaa se kaikille, jotka pelisuunnitelmaasi toteuttavat.

2.Lue kyvykkyyttä koskeva tekstini, jos tarvitset lisää pohjustusta niiden 3-5 kohdaan pähkäilylle.

3.Huomaat tarvitsevasi kokonaisvaltaisen muutoksen tapaan tehdä strategiaa? Tee liiketoimintasuunnitelma mutta älä jää sen hinkkaamiseen koukkuun.

EDITORIAL NOTE: 

Näyt oikein laaditulla Adwords -mainoksella ja/tai SEO yhteensopivalla sivustolla mobiiliselailijalle yöllä/illalla. Säästät rahaa Adwordsmainoksen tuntikohtaisesti laaditun aikataulutuksen avulla. Olet sote-ammattilainen ja osaat löytää Adwords-mainokseen asiakasta puhuttelevat termit! Sivusi ovat mobiliiyhteensopivat ja näkyvät jopa sivun ylempänä kuin ei mobiiliyhteensopivat sivut. Sivustolla on aktivoituna puhelinnumero ja käytät Google Remarketing tms.evästepolitiikkaa. Aamulla unisena heräävä kipuilija törmää evästemainokseesi ja klikkaa! Käytät markkinoinnin automaatiota liidien keruseen. Teet kaikki edellä mainitut asiat itse! Säästät rahaa! Saat lisää asiakkaita! Teet kummatkin edellä olevat kohdat samanaikaisesti: Haiskahtaa kilpailuedun poikaselle vai mitä!

Juuri näin. Kokemukseni mukaan varsinkin personal training- ja fysiobusineksessa 3-5 menestystekijästä jopa puolet liittyy digivaikuttamiseen. Koska digi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: