Liiketoimintasuunnitelma – tarvitaanko sitä?

Alla on listattuna kolme konkreettista tapausta, joissa liiketoimintasuunnitelma on tarvittu. Älä rakastu liikaa numeroiden pyörittelyyn tulevaisuuden suunnittelussa. Et voi tietää, mitä tapahtuu huomenna tai ensi vuonna. Oma mielipiteeni on, että liiketoimintasuunnitelman paras anti on sen laatimisprosessi. Se saa tekijänsä pohtimaan kriittisesti samalla työkalulla kaikkia yritystoiminnan suunnitteluun sisältyviä kohtia. Kun se on valmis, on aika toteuttaa sen anti. Järkevä tekeminen on menestyvän yritystoiminnan ydin. Liiketoimintasuunnitelmassa suunnittelet ja aikataulutat sen järkevän tekemisen.

1.Rahoituksen hakeminen pankista:

Usein businessidean toteutus vaatii ulkopuolista rahoittajaa. He haluavat päästä perille siitä juonesta, jolla aiot saada ideasi tuottamaan rahaa. Sijoittajat haluavat saada rahansa takaisin ja sijoitukselleen tuoton. Hyvä liiketoimintasuunnitelma kiteyttää sen juonen, jolla aiot rahaa tehdä. Laskelmat todentavat juonesi numeerisesti.

2.Kahden täysin eri tavalla orientoituneen yrittäjän yhteistyö yrityksen perustamisessa:

Kun kaksi yrittäjää pistää hynttyyt yhteen, ja toteuttavat uuden hankkeen ollaan monen riskin äärellä. Kokemukseni mukaan liian usein itse busineksesta riippumattomat syyt aiheuttavat mutkia matkaan. Pahimillaan saadaan aikaiseksi riita, joka sysää hankkeen syöksykierteeseen. Tekemällä yhdessä liiketoimintasuunnitelman yrittäjät tulevat pohtineeksi niitä tekijöitä, jotka voivat kaataa hankkeen. Hyvässä liiketoimintasuunnitelmassa on riskianalyysi ja esimerkiksi liitteenä osakassopimukset.

3.Ison orgaanisaation esimiestehtävä: 

Ensimmäistä kertaa budjettivastuussa ja teet liiketoimintassuunnitelman. Hyvä idea ja liiketoimintasuunnitelma toimii erinomaisesti työkaluna budjetin numeroiden hahmottamisessa. Kun hanke tehdään oikein on yrityksen strategia selvitetty business planin laatijoille ja he toteuttavat samalla siis strategian jalkautusta aina numeroita myöten.

Tässä blogissa tulen käsittelemään tarkemmin animaatioin sekä tekstein konkreettisia tapauksia, joissa LTS:ä eli liiketoimintasuunnitelmaa on tarvittu. Aikaisempiin ajatuksiini voit tutustua www.hyvaliiketoimintasuunnitelma.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: